top of page
Search
  • Writer's pictureadiz eu

Definíce pojmov: zastavaná plocha, obytná plocha

Updated: Nov 11, 2019

Zastavaná plocha

Plocha ohraničená pravouhlými priemetmi vonkajšieho líca zvislých konštrukcií všetkých nadzemných a podzemných podlaží do vodorovnej roviny. Izolačné prímurovky sa nezapočítavajú.


Zastavanou plochou nadzemnej časti stavby sa rozumie plocha ohraničená pravouhlými priemetmi vonkajšieho líca zvislých konštrukcií všetkých nadzemných podlaží do vodorovnej roviny.



Obytná plocha

Je súčet podlahových plôch všetkých obytných miestností v dome.  Medzi obytné miestnosti patrí: obývacia izba, detská izba, spálňa, pracovňa, hoby miesnosť, hosťovská izba, kuchyňa -  ktorá má plochu viac ako 12 m².


Obytná miestnosť musí spĺňať nasledovné podmienky:

najmenej 8 m2 podlažnej plochy, má priame denné osvetlenie, má priame alebo dostatočne účinné nepriame vetranie, má priame alebo dostatočne účinné vykurovanie, má dostatočnú tepelnú a akustickú ochranu stavebnými konštrukciami.



obytné miestnosti



Ak sa vám článok páčil, dajte mu like a zdieľajte s priateľmi. Ďakujem.

148 views0 comments

Recent Posts

See All

"Optimálna" veľkosť miestností v rodinnom dome

Optimálna veľkosť miestností v rodinnom dome je veľmi relatívny pojem. Čo jednému človeku príde veľké, druhý človek môže vnímať malé. Môžeme sa však odraziť od minimálnych rozmerov jednotlivých miestn

Ponuka práce - projektant, architekt

Študuješ a chceš sa učiť v praxi? Chceš si možno budovať pracovné miesto u nás? Tak si na správnom mieste. Naše požiadavky: vzdelanie v odbore stavebníctvo, projektovanie a architektúra Archicad - mie

bottom of page